>>>Maak kennis met Walewein Broeren, ICT Adviseur...

Maak kennis met Walewein Broeren, ICT Adviseur Onderwijs bij De Wal ICT

Maak kennis met Walewein Broeren, ICT Adviseur Onderwijs bij De Wal ICT
Walewein BroerenICT Adviseur Onderwijs bij De Wal ICT
Ik ga niet naar mijn werk omdat het moet, maar omdat ik het zo ontzettend leuk vind!

“Ik ga niet naar mijn werk omdat het moet, maar omdat ik het zo ontzettend leuk vind!” Lachend en vooral enthousiast laat Walewein zijn passie voor het werk zien. “Ik help klanten bij hun ICT-vraagstuk en zoek naar de beste oplossing die we ze kunnen bieden. Dat is mijn drive.”

Ondernemen in de ICT

De loopbaan van Walewein is een mooi verhaal. “Ik ben na de MTS blijven hangen bij mijn stagebedrijf en daar heb ik veel ervaring in de automatisering binnen het onderwijs opgedaan. In 2004 begon ik voor mijzelf.” Hij koos daar een mooi moment voor. “Mijn vrouw was zeven maanden zwanger van ons eerste kind, maar het moment om voor mijzelf te beginnen was gewoon daar. Ik was net een jaar begonnen en lekker aan het netwerken toen ik in contact kwam met Lucas de Wal. Na een avond goed praten en nadenken, besloten we er met zijn tweeën voor te gaan en werd hij mijn compagnon in 2005. In korte tijd groeiden we uit naar een mooi bedrijf met 17 man personeel. In die tijd heb we ook volledig onze focus op het onderwijs gelegd. MKB klanten brachten we in 2010 onder bij ExpectiT. Na een paar jaar samenwerken met ExpectiT, besloten we in 2013 samen met Ron en Graham de fusiepapieren te tekenen. Vandaag de dag groeien we samen nog steeds door. We maken gebruik van een ieders kwaliteiten en krachten. Ik ben er trots op dat we met elkaar zo’n fantastisch mooi bedrijf hebben neergezet! En we zijn nog lang niet klaar.”

Onderwijs branche

De onderwijsmarkt, wat maakt dat nu zo’n leuke branche? “Mijn familie zat altijd al in het onderwijs. Mijn vader was directeur van een basisschool, mijn ooms waren docenten en mijn opa onderwijsinspecteur. Per toeval zit ik nu aan technische kant van het onderwijs.”

Het mooiste compliment

Geen dag is hetzelfde voor Walewein. Voor 70% is hij accountmanager en voor 30% doet hij Sales Management “Het onderhouden van klantrelaties vind ik prachtig om te doen, maar zeker ook het aansturen van ons salesteam. De mix maakt het zo leuk!” De Wal ICT maakt nog steeds een hele mooie groei door, vorig jaar zelfs 20%! De klanten zijn trouw en er komen steeds nieuwe bij. “Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar met elkaar.” Klantcomplimenten zorgen soms voor bijzonder resultaat. “We mochten De Wal ICT pitchen bij een nieuw bedrijf en we bleven uiteindelijk als laatste over. We kregen de opmerking dat ze ons als ‘de gekleurde muis in het grijze veld’ zagen. Mooie woorden die we meteen in een beeldmerk hebben omgezet, ons oude logo was daar namelijk op gebaseerd.”

Energie, thuis en op het werk

Aan energie geen gebrek bij Walewein, in zijn hele doen en laten straalt hij dat uit. “Goede energie is onmisbaar tijdens mijn werkdag. Lukt een plan, dan geeft mij dat veel energie. Net even wat verder denken, dat is wat ons sterk maakt.” Walewein is trotse vader van drie kinderen en gelukkig getrouwd. In zijn vrije tijd is hij graag actief bezig. “Het afgelopen jaar ben ik begonnen met wielrennen en doe ik fanatiek aan tafeltennis. Soms tot in de kleine uurtjes.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen vind ik belangrijk en dit past ook goed binnen het onderwijs. Ook vind ik het belangrijk om een langetermijnrelatie aan te gaan en daarbinnen eerlijk zaken te doen. Aandacht voor mensen.” Oprecht ondernemen, dat staat hoog in het vaandel. “Het hoeft geen snelle deal te zijn, mijn eerste uitganspunt is het helpen van de klant. Dat vind ik het mooiste aan zaken doen, het opbouwen van de relatie en actief meedenken.”

Terug naar het overzicht

Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Helpdesk Bel (026) 361 68 20 ( Servicedesk ) Remote support