>>>Visie interview Ron

Visie interview Ron

Visie interview Ron
Ron GroenDirecteur De Wal ICT
Met name binnen het primair onderwijs zien we dat er een grote behoefte is ontstaan aan flexibiliteit in de ICT.

2017 is inmiddels alweer een paar weken van start. Een mooi moment om van Ron Groen, directeur van De Wal ICT te horen hoe het komende jaar eruit ziet en nog even terug te blikken op 2016.

Ron, hoe zag 2016 eruit?

“Het was een mooi jaar! Als DWE ICT hebben wij voor het tweede jaar op rij een flinke groei van zo’n 20% doorgemaakt en zitten nu met een team van 50 collega’s. 2016 was het jaar dat de economie weer goed op gang is gekomen. In de tijd van bezuinigingen komen de investeringen onder druk te staan en we zien dat bedrijven dat nu aan het inlopen zijn. Dat is een belangrijk gegeven, ook omdat de ICT branche sneller groeit dan de economie. Bedrijven realiseren zich namelijk dat ze hun efficiëntie en concurrentiepositie kunnen verbeteren door te investeren in ICT. Een goed voorbeeld hiervan is de transportbranche. Hierin is de concurrentie groot, zijn de marges dun en is efficiëntie super belangrijk. ICT speelt hierin een onmisbare rol.”

Welke trends heb je gezien dit jaar?

“De Cloudtrend zet enorm door, niet alleen voor bedrijven maar ook in het onderwijs. De Cloud is volledig geadopteerd en alle terughoudendheid is verdwenen. En dat is ook logisch, want de Cloud heeft zich inmiddels echt bewezen. Het biedt veel meer flexibiliteit en continuïteit. Bedrijven en onderwijsinstellingen die kiezen voor de Cloud weten dat ze hiermee een goede en toekomst vaste keuze maken. Tegelijkertijd brengt dit wel uitdagingen met zich mee, die een nieuwe aanpak vereisen.”

Welke uitdagingen bedoel je daarmee?

“Met name door het toegenomen gebruik van zowel private als public Clouddiensten, zie je dat er een veel grotere noodzaak is gekomen om extra op de beveiliging te letten. Enerzijds komt dit voort uit wet- en regelgeving die door de overheid steeds verder wordt aangescherpt. De Wet Bescherming Persoonsgegevens wordt bijna ieder jaar strikter en is dit jaar bijvoorbeeld uitgebreid met de Meldplicht Datalekken. Daarnaast is het voor bedrijven sowieso belangrijk om maatregelen te treffen om zowel bedrijfs- als persoonsgevoelige informatie te beschermen, nu deze steeds meer online wordt opgeslagen. De investeringen die onze klanten doen, zijn enorm verschoven van servers en storage naar bijvoorbeeld firewalls en back-up.”

Hoe vertalen deze ontwikkelingen zich naar het onderwijs?

“Met name binnen het primair onderwijs zien we dat er een grote behoefte is ontstaan aan flexibiliteit in de ICT. Microsoft verwoordt dit als “Mobile first, Cloud first’. En dat is precies waar het PO om vraagt. Het gaat hierbij om de flexibiliteit om gebruik te maken van educatiemogelijkheden die het internet biedt, zoals bijvoorbeeld YouTube. Leraren zijn met name bezig met hoe ze samen met de leerlingen algemeen beschikbare informatie kunnen benutten. Tegelijkertijd wordt er steeds vaker op tablets gewerkt, wat vraagt om een andere, “mobile first”, aanpak.”

Wat betekent dit allemaal voor 2017?

“Ik zit sinds 1986 in de ICT en toen vonden we al dat onze branche ontzettend vernieuwend was en dat de ontwikkelingen razendsnel gingen. Maar het is nog nooit zo snel en groots gegaan als de afgelopen jaren. We blijven daarom ontzettend veel investeren in opleidingen, want snelle ontwikkelingen vragen nu eenmaal om een groot opleidingsbudget. Daarnaast gaan we ons ERP systeem vervangen door Dynamics 365 van Microsoft. Ondanks dat ons bestaande systeem pas vijf jaar oud is, is deze door alle snelle ontwikkelingen als het ware alweer achterhaald. Verder gaan we aankomend jaar voor een ISO 9001 certificering. Daarnaast blijven we actief met het informeren van klanten, zowel met behulp van blogs en whitepapers, als met ronde tafelsessies en masterclasses. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de markt, maar ook onze medewerkers én klanten klaar zijn de volgende stap. Het belooft een mooi jaar te worden!”

Terug naar het overzicht

Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Helpdesk Bel (026) 361 68 20 ( Servicedesk ) Remote support