>>Cloudoplossingen

Cloud-oplossingen

Steeds meer onderwijsinstellingen ‘verhuizen’ net als veel bedrijven naar de cloud en laten hun lokale ICT-oplossing voor wat die is. Dat heeft als voordeel dat leerlingen, OP, OOP en ouders altijd en vanaf iedere plek bij hun lesmateriaal of gegevens kunnen komen. Waarom zeggen we cloud? Omdat de opslag op een server buiten de school plaatsvindt. Op die server heeft uw onderwijsinstelling een eigen ruimte. Bijvoorbeeld om documenten, presentaties en lesmateriaal op te slaan.

Wat kan in de cloud?

Bijna alles! Daarbij kunt u denken aan servers, telefooncentrales, back-up en schoolapplicaties. Voor cloudoplossingen is een glasvezelverbinding vanwege zijn snelheid en betrouwbaarheid een welkome oplossing.

Veiligheid

Zorgen over de veiligheid? Niet nodig! Werken in de cloud gaat via servers in het BIT datacenter in Ede. Hier heeft De Wal ICT een eigen geclusterde infrastructuur. Dat is absoluut de veiligste en nieuwste omgeving voor uw gegevens, software en applicaties. U loopt dus niet langer het risico dat na een onfortuinlijke gebeurtenis, zoals een stroomstoring, brand of wateroverlast die uw onderwijsinstelling treft, uw data verloren zijn. Bovendien is de fysieke en digitale toegang beter te managen. 

De voordelen van werken in de cloud 

  • leerlingen, OP, OOP en ouders hebben (met een internetverbinding) overal toegang tot hun digitale schoolomgeving
  • leerkracht heeft ook thuis toegang tot schoolwerk van de leerlingen 
  • roosters en planningen zijn overal en altijd beschikbaar (afhankelijk van de applicatie en de oplossing)
  • lagere kosten voor serveronderhoud
  • de school betaalt maandelijks naar gebruik
  • De Wal ICT zorgt voor uw eigen, veilige omgeving
  • altijd schaalbaar

Private of public?

Er zijn zowel private als public cloudoplossingen. Daarin zit een verschil. In een public cloud ben je alleen eigenaar van de data en niet van de software, zoals bij Office 365, EVA, WaaS en FaaS. In een private cloud is echter ook de software van de klant. Infrastructure as a Service  (IaaS) is zo’n private cloudtoepassing van De Wal ICT, dat voor onderwijsinstellingen een eigen infrastructuur bij het BIT datacenter in Ede heeft.

Uw school naar de cloud

Wilt u profiteren van de voordelen van werken in de cloud? De medewerkers van De Wal ICT adviseren u graag. Zij bieden complete oplossingen, volledig in lijn met uw educatieve doelen.

NEEM CONTACT OP

Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Helpdesk Bel (026) 361 68 20 ( Servicedesk ) Remote support