>>EduConnector

EduConnector

Uitdagingen in het onderwijs

Veel scholen staan voor de uitdaging om een efficiënte koppeling tussen de schooladministratie en het complete pakket aan diensten (waaronder e-mail, draadloos netwerk, documentenstructuur en clouddiensten) te realiseren. 

Wat is het?

De EduConnector, geheel in eigen beheer ontwikkeld door De Wal ICT, is een onderwijskoppeling die scholen tijdrovende administratie uit handen neemt. Hiermee behoort de tijdrovende klus van mutatieverwerking en het aanmaken van gebruikersaccounts tot de verleden tijd. 

Meerdere applicaties

De ICT-infrastructuur op scholen kent meerdere applicaties voor verschillende gebruikersgroepen. Leerlingen en docenten zijn bijvoorbeeld vanuit de schooladministratie (zoals Magister, Parnassys of SOMtoday) gekoppeld met de elektronische leeromgeving (zoals N@tschool of It’s Learning). Of met andere applicaties en webdiensten, waaronder bijvoorbeeld Office 365 of Aura. Als er een mutatie optreedt – een nieuwe leerling, een andere docent, een naamswijziging, een zittenblijver - is de beheerder wel even bezig om die wijziging in de verschillende applicaties te zetten. Het risico dat er daarbij een storende fout insluipt, is groot. En dat kan weer tot een hoop ergernis leiden. 

Hoe werkt het?

De EduConnector maakt de koppeling van de schooladministratie naar Active Directory en de bekendste applicaties en webdiensten. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing: het beheer wordt immers een stuk eenvoudiger, wat tijd en gedoe scheelt. 

Voor welke scholen

Een groeiend aantal onderwijsinstellingen in het VO maakt inmiddels gebruik van de intelligente EduConnector. Deze is echter ook heel geschikt voor het PO.

Eenvoudige koppeling voor o.a. leerlingadministratie?
Meer informatie?

Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Helpdesk Bel (026) 361 68 20 ( Servicedesk ) Remote support