Firewall as a Service (FaaS) 

Next Generation Firewall: een must voor iedere school

Steeds meer leerlingen nemen hun smartphone, tablet of laptop mee. Daarmee staan ze in verbinding met het netwerk van de school – afhankelijk van welke regels er gelden. Er zijn daarnaast tal van applicaties bijgekomen waarmee je data kunt uitwisselen, zoals Dropbox, Facebook, Instagram en andere social media. Je weet als school dus niet meer wat er binnenkomt. En wat er uitgaat.

Veiligheid

Veel scholen, zowel in het PO als in het VO, worstelen met de vraag hoe je controle en inzicht houdt. En hoe de veiligheid gegarandeerd blijft. Eén ding is zeker: traditionele firewalls bieden niet meer voldoende bescherming. Met alle risico’s van dien, zoals hackers die uw netwerk binnendringen. Traditionele firewalls zijn ook niet in staat om datastromen die door een app gegenereerd worden op juistheid te controleren.

Beter filteren

Met een Next Generation Firewall van Fortinet kunt u beter filteren: op bestandstype, gebruiker en/of keyword. Schadelijke content wordt direct herkend, ook op het niveau van social media bijvoorbeeld. Inzicht én veiligheid dus. 

Wettelijk verplicht

Werk maken van een veilige digitale werkomgeving is een wettelijke verplichting. Ouders kunnen de school dus ook niet langer aansprakelijk stellen. Alles wat de leerling namelijk op 3G of 4G uitvoert, dus buiten het schoolnetwerk om, valt niet langer onder de verantwoordelijkheid van school als u een Next Generation Firewall hebt. 

De voordelen op een rijtje

  • als school voldoet u aan de wettelijke verplichting voor een veilige schoolomgeving
  • beter filteren (o.a. op gebruiker, keyword, content)
  • inzicht en veiligheid
  • leerlingen werken in een veilige omgeving
  • geen zorgen over beheer en onderhoud

Firewall met zekerheid? 
Meer informatie?

 

Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Helpdesk Bel (026) 361 68 20 ( Servicedesk ) Remote support