>>ICT voor het onderwijs

ICT voor het onderwijs

De uitdaging

Grote veranderingen in ICT, zoals de toename van clouddiensten, mobiliteit en slimme devices hebben hun weerslag op de ICT-afdeling van de school. Software verhuist steeds vaker naar een virtuele omgeving buiten de school. Terwijl tientallen, soms honderden of wel duizenden tablets, smartphones en laptops van leerlingen en personeel de schoolomgeving binnenkomen. Dat levert tal van uitdagingen op. Dag in, dag uit. Hoe zit het met de veiligheid bijvoorbeeld? Met het beheer? En de kosten? 

Complex

ICT wordt steeds complexer. Dat is een gegeven waar u niet omheen kunt. Tel daar de tijdgeest bij op: we willen allemaal flexibel kunnen werken. Op school, thuis of onderweg. En laten we vooral niet vergeten dat veel onderwijsapplicaties gekoppeld moeten worden. Daardoor verandert zowel uw administratieve als uw educatieve organisatie.

Grens bereikt

Veel scholen kunnen deze ontwikkelingen niet meer bijbenen. En dat is niet zo gek. ICT is al lang niet meer iets ‘dat de leraar er even bijdoet’. De eigen ICT-afdeling is eveneens beperkt in zijn mogelijkheden, kunde en kennis. Tegelijkertijd ziet deze het beheer van eigen hardware en software afnemen. Afdelingen worden hierdoor kleiner en dat maakt de school kwetsbaarder. De oplossing zit ‘m in een externe ICT-afdeling met netwerk-, server- en systeembeheer. Dat is precies wat De Wal ICT te bieden heeft. 

Ontzorgen

Een uitdaging dus? De Wal ICT steekt de handen graag uit de mouwen! Samen zoeken wij naar de ICT-oplossing die het beste bij uw school, uw cultuur, uw leerdoelen past. Of dat nu werken in de cloud betreft, hardware, internettelefonie of een glasvezelverbinding. Een vaste beheerder op locatie of liever assistentie op afstand via onze helpdesk en storingsdienst? Eenmalige service of een contract voor langere tijd? Eén ding is zeker: De Wal ICT ontzorgt.

Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Direct contact? Bel ons op (026) 363 74 40 of stuur ons een e-mail
Helpdesk Bel (026) 361 68 20 ( Servicedesk ) Remote support